top of page

over

‘Het mooie aan (schilder)kunst vind ik dat het de kijker voorbij de ratio kan raken.’

Luciënnes kleurenpalet is heel divers: soms enorm kleurrijk en uitbundig, dan weer verstild en ingetogen. Daarin zoekt ze naar een balans tussen pasteuze en transparante partijen.

 

Ze laat zich vooral inspireren door de grootsheid van de natuur en het universum in al haar verschijningsvormen. Ze is mateloos gefascineerd door de weidsheid, grootsheid en oneindigheid van ons universum en hoe onze aarde, met haar vele facetten van de natuur, daar haar adembenemende rol in speelt. De kracht, de stilte, het tastbare en ontastbare, de grootsheid van het ogenschijnlijk kleinste detail vinden hierin hun plaats, maar altijd strevend naar harmonie en balans. In Luciënnes werk zijn deze uitersten voortdurend terug te vinden.

Haar werk is geen letterlijke weergave van de natuur zoals die zich aan ons oog voordoet, maar een intuïtieve reflectie in verf, kleur en structuur. Hierin is het subtiele detail net zo belangrijk als het robuuste element. Geen van beide kan zonder de ander bestaan. Zo brengt ze een evenwicht tot stand, om op die manier een nieuw leven te creëren.

 

Hoe divers ook: Luciënnes werk nodigt altijd uit tot dialoog met de kijker, in de hoop een positieve uitwerking te hebben op die toeschouwer en de ruimte waarin beide zich bevinden.

Lucienne-portret_site2edit.jpg

“De ontzagwekkende schoonheid van de natuur en het universum in al haar facetten is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron.”

bottom of page